Til halvanden bradepande:

  • 3 pakker salte kiks – nok til at dække bunden af halvanden bradepande
  • 500 gram smør
  • 450 gram brun farin
  • 200 gram mørk overtrækschokolade grofthakket
  • Hakkede valnødder, mandler eller lignende til pynt

Tænd ovnen på 175 c

Læg kiksene i et enkelt lag i bunden af bradepanderne med bagepapir.

Smør smeltes i en gryde over medium varme. Når det er smeltet, skru lidt op for varmen, tilsæt brun farin og rør til det har samlet sig og koger op. Det tager et par minutter.

Fordel smør/farinblandingen over kiksene og sæt dem i ovnen i 5 min til det bobler op.

Tag dem ud og fordel den hakkede chokolade herover. Dæk til med staniol i 5 min. fordel herefter chokoladen så den dækker kiksene helt.

Pynt med hakkede valnødder, salte mandler, frysetørrede hindbær eller lignende.

Kiks med karamel og chokolade

Opskrift fra Stubbs Gastronomi på kiks med karamel og chokolade.