Den grønne omstilling

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Klima og natur ligger vores hjerte meget nært, og i 16 år har vi haft fokus på bæredygtighed i alt fra råvarer til madspild, medarbejdertrivsel, affaldssortering og CSR. Læs her om vores kerneværdier, og hvorfor Stubbs Gastronomi er den rigtige samarbejdspartner for dig eller din virksomhed.

Grøn Energi

Energiforbruget i fødevarebranchen er relativt højt. Det kræver en del strøm, når råvarer skal opbevares køligt eller på frost. Derudover anvendes der strøm til tilberedning, opvask og ventilation. Grøn energi er derfor et vigtigt led i kæden, når det handler om bæredygtighed. I 2019 blev vi endnu mere klimavenlige, da vi indgik et samarbejde med Vindstød A/S, som står for levering af grøn energi fra danske vindmøller.

Affaldssortering

Som produktionsvirksomhed har vi et stort ansvar for miljøet, og i fødevarebranchen fylder affald en stor del af den daglige drift. Det er derfor, vi har fokus på affaldssortering. Alt fra pap til madaffald bliver delt op i hver deres respektive genbrugssystem. I samarbejde med miljøkonsulenter fra Johs. Sørensen & Sønner er de med til at sikre de nødvendige ressourcer for en bedre fremtid.

Danske Producenter

Noget af det første, man lærer som kok, er de fire årstider, og hvorfor det er så vigtigt at handle efter sæson. Vores fokus ligger altid på de danske producenter og de gode råvarer, vi har herhjemme. Vi prioriterer først og fremmest danske leverandører, da friske råvarer som for eksempel jordbær skal nydes i juni/juli og ikke i december, med mindre de er syltet fra sommerperioden. Samme princip gælder for fisk. Når vi handler kød eller mejeri, er det også med fokus på danske slagterier. Kød får vi oftest fra producenter som Himmerland eller Hopballe Mølle. På billedet ses Susanne og Finn fra Pastariget, som laver verdens bedste pasta – direkte fra Bornholm.

Trivsel

Hotel- og restaurationsbranchen er generelt kendt for at have et af de ringeste arbejdsmiljøer med lange arbejdsuger, overbelastning og ringe vilkår. Vi har valgt at fokusere på fællesskabet, hvorfor vores ejendom i Sabro først og fremmest er bygget med fokus på et godt arbejdsmiljø for vores kollegaer. Lyse lokaler, god ventilation, store vinduespartier med udsigt til natur, ordentlige omklædnings- og personalefaciliteter og fokus på pauser inkl. mad. Det kan ses og smages, når medarbejderne trives i et godt arbejdsmiljø. Derudover har vi en pensionsordning og gode arbejdstider med få aftenvagter, som giver tid til familieliv og fritidsinteresser. Vi tager løbende samtaler med vores kollegaer om trivsel, og hvordan vi som virksomhed kan blive bedre.

Minimalt Madspild

Madspild er en dårlig forretning og vigtigst af alt belastende for klimaet. I vores køkken har vi fokus på minimalt madspild. Vi portionsanretter oftest maden, så vi på den måde undgår madspild. Vi handler ind på bestilling, så maden altid er frisk med begrænset behov for lager. Vores lager er minimalt! Skræl er ikke skrald, og derfor bruger vi hele råvaren for at undgå madspild. Her kan laves marmelade, pesto, chips og elementer til salater. Det er både godt for klimaet og køkkenprocenten.

Miljøvenlig Emballage

I forvejen anvender vi minimalt med engangsemballage, da alle vores anretninger leveres på stilrent porcelæn. Når vi dog bruger engangsemballage, er det udelukkende miljøvenlig emballage. Vi bruger hverken engangsemballage af plastik eller emballage, der ikke er miljøgodkendt. Bioplast, PLA og CPLA er et klimavenligt og stabilt materiale med mange muligheder. Pap og karton er lavet af cellulose fra bæredygtigt skovbrug, FSC.